Neka se taksisti obrate meni: Dačić o prozivanju ministara iz redova SPS-a

Dačić je poručio i kako mediji mogu slobodno da pišu o imovini funkcionera i istražuju, "ali svima redom"

Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna protiv koga protestuju beogradski taksisti kao ni zašto pominju ministre iz redova SPS Branka Ružića i Aleksandra Antića.

- Ne mogu da prosudim protiv koga oni protestuju. Možda ne smeju da pomenu neko drugo ime pa pominju Ružića i Antića - rekao je Dačić novinarima u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

On je naveo da ni Ružićevo ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ni Antićevo ministarstvo energetike nemaju veze sa taksistima.

- Ne znam kakve veze oni imaju s tim. Na kraju krajeva, neka se meni obrate ako imaju nešto protiv SPS - izjavio je šef srpske diplomatije.

Dačić je poručio i kako mediji mogu slobodno da pišu o imovini funkcionera i istražuju, "ali svima redom".

Na pitanje novinara da li je koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) stabilna posle optužbi u medijima na račun kadrova SPS i kako komentariše navode koji dovode u vezu sa korupcijom ljude bliske njegovoj stranci, Dačić je rekao da je od svih javnih funkcionera zahtevao da "vode računa" o svojoj imovini i da sve prijavljuju Agenciji za borbu protiv korupcije.

- I ovaj tekst koji je izašao danas, u njemu ne piše da je prijavljeno sve. Nek' pišu slobodno, nek' istraže, ali svima redom. Što se mene tiče, odmah sve izveštaje o imovini mogu da dobiju - rekao je Dačić posle međunarodnog skupa u SANU o srpsko-ruskim odnosima, na kom je učestvovao.

(Telegraf.rs/Beta/Fonet)