"Nijedan novinar nema veze sa mojim zdravstvenim stanjem": Vučić otkrio zbog čega je završio na VMA

Ja sam i danas pod terapijom, ali to je moja stvar i niko drugi nema veze sa tim - poručio je predsednik Srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govoreći o svom zdravstvenom stanju kao i o razlozima zbog kojih je završio u bolnici, rekao je da niko od novinara nema veze sa njegovim tegobama, kako su pojedini mediji preneli.

- Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus aktuni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim - rekao je Vučić na pres konferenciji.

Predsednik je ponovio stav da, inače, ne beži od novinarskih pitanja i da nikada nije bežao, već da je, naprotiv, uvek bio spreman i biće spreman da odgovori na sva, jer mu pružaju priliku da ukaže na laži kojima se služe pojedini mediji ili politički protivnici i da pokaže građanima šta je istina.

- Za razliku od svih drugih političara u zemlji, nikada nisam bežao od pitanja. Ta pitanja mi pružaju uvek veliku priliku da na najboljli mogući način raskrinkam neistine pojedinih medija i laži političkih protivnika - rekao je Vučić povodom reči predsednika NUNS-a Željko Bodrožić da bi bilo dobro da dođe da odgovara na pitanja Vremena, Nina, Danasa.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik je istakao da za njega ne postoji bolja prilika, nego da u trenutku kada neko izađe sa neistinama koje svaki dan ponavljaju, dobije prostor da direktno pokaže koliko nemaku ozbiljnu argumentaciju.

- Nikada nisam bežao, nikada nisam sklanjao teme pod tepih, nisam se skrivao, i zato sam uvek pobeđivao. Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove njihove laži, pokazivao sam da sam spreman i da ću uvek biti spreman. I pobediću ih uvek - rekao je Vučić.

O pretnjama

Predsednik Srbije komentarisao je pretnje ubistvom koje mu je uputio Lokalni front iz Kraljeva, ali i zlurade komentare dela opozicije na račun njegovog zdravstvenog stanja, rečima da se ne plaši i da to "razume", jer nikako drugačije ne mogu da ga pobede.

- Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa - junaci! Poznati su junaci uvek pucali u leđa. Naročito nekom nenaoružanom i posebno nekom u leđa, to je jedno junačko delo - kazao je Vučić novinarima.

Što se tiče neprimerenih komentara dela opozicije, on kaže da ih razume, jer drugačije ne mogu da ga pobede.

- A kako će da me pobede? Tako što ustanu u 11, već u 13 idu na sastanak za kombinacije, kako ih oni nazivaju, i to im je kraj dana. Čime? Morate da pobedite nekog radom, angažmanom, marljivošću. Ne ide drugačije - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)