Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Predsedavao predsednik Vučić

Među prvima su u zagradu Predsedništva stigli direktor BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

U Beogradu je večeras održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je sednicu zakazao povodom moguće obaveštajne afere, čiji su akteri ruski obaveštajac i navodno jedan srpski bezbednjak,

Među prvima su u zagradu Predsedništva stigli direktor BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Bratislav Gašić - Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Zatim je došao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a nešto pre 18 sati na Andrićev venac stigla je i predsednica vlade Ana Brnabić.

Ana Brnabić dolazi na sednicu - Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Snimak ruskog obaveštajca i srpskog agenta

Obaveštajna afera je u javnosti pokrenuta nakon što je na internetu, a potom i u medijima, objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac navodnom srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Autentičnost snimka, kao i to da se na njemu nedvosmisleno nalazi ruski obaveštajac Georgij Kleban, potvrdila je Bezbednosno-informativna agencija.

Iz Službe za odnose sa javnošću predsednika Srbije ranije danas saopšteno je da će Vučić u toku dana obavestiti javnost o jutrošnjem sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji je održan usred moguće obaveštajne afere.

Ruski ambasador nije komentarisao sadržaj razgovora sa predsednikom Srbije, a pokušaj novinara Tanjuga da, po njegovom izlasku iz zgrade Predsedništva, dobije izjavu o čemu je razgovarao sa Vučićem, Bocan-Harčenko je ignorisao, samo se nasmešio i ušao u automobil.

Povodom moguće špijunske afere danas je reagovao i Kremlj koji je uveren da ništa ne može da naruši odnose između Rusije i Srbije, uprkos tome što je predsednik Vučić otvorio istragu o snimku koji navodno pokažuje kako ruski agent daje novac srpskom bezbednjaku.

(Telegraf.rs/Tanjug)