Sekretar Ministarstva ekologije zaražen korona virusom: Poznato stanje Šarčevićevih savetnika

Još jedan član Vlade Srbije pozitivan je na Covid-19

Dragan Jeremić/ Foto: Ekologija.gov.rs

Državni sekretar u Ministarstvu ekologije, Valjevac, Dragan Jeremić, pozitivan je na korona virus. U izjavi za Vamediu Jeremić kaže da je rezultat dobio u nedelju, a da se poslednjih sedam dana oseća dobro.

- Nijednog trenutka nisam bio teško bolestan, uglavnom je sve ličilo na prehladu. U izolaciji sam još od 21. marta i pridržavao sam se svega što je rečeno. Ipak sam se u petak testirao s obzirom na to da je kolega Blažić sa kojim sam bio u kontaktu nažalost preminuo upravo zbog korona virusa. Rezultat je stigao u nedelju - rekao je Jeremić.

On navodi da je njegova porodica dobro, što je, kako kaže i najvažnije. U kontaktu je i sa drugim kolegama, ali telefonom.

- Rezultat je pozitivan, ali ja se sada zaista osećam dobro, imam terapiju koju pijem u izolaciji sam i verujem da će sve biti dobro. Ne znam šta bih drugo rekao izuzev da je pridržavanje uputstava i poštovanje mera, najvažnije. Ja sam u izolaciju otišao i pre nego što sam se razboleo, samoinicijativno jer sam pre toga bio na poslu, kao i svi ostali, između ostalog - rekao je Jeremić.

Početkom meseca od korona virusa preminuo je državni sekretar u ministarstvu ekologije Branislav Blažić.

Branislav Blažić/ Foto: ekologija.gov.rs

Savetnici Mladena Šarčevića u stabilnom stanju

Aleksandar Pajić i Miloš Blagojević, savetnici u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji su zaraženi koronavirusom, stabilno su i juče su počeli da primaju terapiju, dok se za trećeg savetnika Radovana Živkovića još uvek čekaju rezultati testiranja, kazao je u razgovoru za Kurir ministar prosvete Mladen Šarčević.

- Još nisu stigli rezultati za Živkovića. Pajić i Blagojević jesu dobro, počeli su da primaju terapiju - kaže Šarčević, a na pitanje da li je još neko iz ministarstva testiran, on je rekao da nije.

- Njih trojica su imali su izolovan sastanak i nisu ni dolazili na posao poslednjih 12 dana.

Članovi Pajićeve porodice, koji žive u Šapcu, nalaze se u izolaciji po preporuci lekara.

Video: Kon: Ko god da je zaražen od medicinskih radnika, udaljava se sa posla

(Telegraf.rs)