Grenel: Sastanak predstavnika Beograda i Prištine 27. juna u Beloj kući

Specijalni izaslanik predsednika SAD je istakao da će se, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiti na status kvo

Foto: Pixabay

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel objavio je na Tviteru da je dobio uverenja od vlada u Beogradu i Prištini da će privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja, odnosno zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama, kako bi se 27. juna sastali u Beloj kući, prenosi RTS.

- Sjajne vesti! Dobio sam uveravanja od vlada Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama kako bi se susreli u Vašingtonu, u Beloj kući 27. juna i raspravljali o dijalogu - naveo je Ričard Grenel.

Istakao je da će se, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiti na status kvo.

- Kao što smo uporno govorili, moramo najpre da obezbedimo ekonomski rast. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima - naveo je Grenel.

Nekoliko minuta kasnije, na Tviteru se oglasio i kosovski predsednik Hašim Tači.

- Vođstvo i podrška SAD su ovek bili odlučujući za prosperitet Kosova. Stoga, pozdravljam poziv da se nastavi dijalog o normalizaciji odnosa pod vođstvom specijalnog izaslanika predsednika Trampa - objavio je Tači.

Video: Grenel stigao na sastanak sa Vučićem u Beogradu

(Telegraf.rs)