Vučić o sastanku u Vašingtonu: Priznanje Kosova nije, niti će biti tema

- Mi ćemo da razgovaramo, od toga nismo bežali - naveo je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da tema priznavanja Kosova u Vašingtonu, što su bili naslovi pojedinih medija, niti je bila niti će ikada biti.

O tome da li je Priština shvatila da nema rešenja bez kompromisa Vučić je rekao da misli da se igra igra i da oni igraju i svoje unutrašnje igre.

- Nema suštinskog rešenja, za koje bih mogao da pomislim, da bi bilo prihvatljivo jednako za obe strane. U svakom slučaju borićemo se za svoju zemlju svim srcem - rekao je on.

- Naše je da vodimo normalnu politiku i da čuvamo našu zemlju. I naši preci su znali kako da brane zemlju, to je šah i ozbiljna igra koju igrate sa mnogo jačim igračima. Za sve one koji pričaju svašta oko nezavisnosti Kosova, dosta sa lažim i pustite odgovorne i ozbiljne ljude da rade svoj posao - rekao je predsednik.

Kako je kazao, ne želi nikog da vređa, i istakao da je Grenel fokusiran na ekonomiju.

- Kako god da se završi, važno je da u tuči slonova ostanemo nepovređeni. Nećemo da se bijemo sa Nemačkom i Amerikom - rekao je Vučić i dodao je da je veliki sukob između Amerike i Nemačke.

- Mi ćemo da razgovaramo, od toga nismo bežali - naveo je Vučić.

Kako je istakao razgovarao je mnogo puta i sa Putinom i sa Grenelom i Lajčakom i da Srbija neće poslušati ono što joj ne odgovara, ali da mora da pokaže poštovanje.

- Ja danas imam zakazanih pet telefonskih razgovora iz Evrope i sveta, pred nama nije lak period ali ćemo znati da se borimo za naše nacionalne interese. Trudićemo se da uspešno čuvamo naše državne i nacionalne interese. Molim ljude da sude po delima i kada je u pitanju pitanje KiM i ekonomska pitanja. Očekujem dobar razgovor sa Lajčakom, odličnu posetu Rusiji, a videćemo da li će Albanci poštovati ono što je Grenel rekao o nekandidovanju u međunarodne organizacije, jer Tači to nije nikada prihvatio. Četiri godine sam ja to nudio, a sada smo čuli da su odjednom prihvatili pa videćemo - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)