Vučić obišao gradilište kovid bolnice u Zemunu: "Pred nama je teška zima, ali smo spremni"

Gradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do decembra

Predsednik Aleksandar Vučić, ministri zdravstva i odbrane, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin obišli su radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu Zemun ekonomija na Batajničkom drumu bb u Beogradu.

- Dobio sam fotografije sa lica mesta pre neki dan, ali nisam znao da će ovoliko da bude. Ovo će biti velika bolnica. Pred nama je teška jesen, nešto više od 4 milijarde je uloženo u ovaj objekat. Pre dva meseca ovde ničega nije bilo, stajali smo na livadi - rekao je predsednik tokom obilaska i dodao da je srećan što su uključene srpske firme u izgradnju.

- Opremićemo je brzo, ovde će biti mnogo ležajeva intenzivne nege. Ovo se planski gradi od početka. Mi imamo ogroman strah od korone, zato molim da svi budemo disciplinovani i da tako sprečimo posledice na jesen i zumu izazvane koronom - dodao je Vučić.

Naglasio je da je zadovoljan radom i izgradnjom i zahvalio "svima koji to rade iz želje da nam bude bolje, a ne da bi primili platu".

- Oko 400 ljudi radi za ovu bolnicu u svakom trenutku, 20 srpskih građevinskih kompanija. Ovde će biti najbolja moguća oprema, dodatno osnažujemo zdravstvene kapacitete - rekao je predsednik.

- Zahvaljujem se lekarima koji noćima nisu spavali i brinuli o našim ljudima, moraju da rade, da budu u skafanderima i želim da im se zahvalim na svemu tome. Zahvalan sam i dr Goranu, ista smo generacija i zbližila nas je ista muka. Veliko vam hvala što je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja u regionu po pitanju kovida sa najmanjim brojem zaraženih. Vi ste na tome zaslužni, a mi smo tu da vas samo slušamo. Želim da se zahvalim i vosjci Srbije na sprovođenju svih mera - rekao je Vučić.

Gradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do decembra.

Bolnica će, kako je najavio predsednik, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

On je rekao i da se kovid bolnica gradi da bi bio oslabljen pritisak na lekare i medicinske sestre u bolnicama koje su pretrpele udar epidemije korona virusa.

Video: Vučić: Niče moderna bolnica, ne prepuštamo stvari slučaju

(Telegraf.rs)