Predsednik Skupštine primio čestitke od brojnih svetskih državnika povodom stupanja na novu dužnost

Narodni poslanici su izabrali Ivicu Dačića za novog predsednika Skupštine Srbije, posle čega je dojučerašnji šef diplomatije i zvanično preuzeo novu dužnost

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Narodni poslanici su izabrali Ivicu Dačića za novog predsednika Skupštine Srbije, posle čega je dojučerašnji šef diplomatije i zvanično preuzeo novu dužnost.

Tim povodom Dačiću su brojni državnici uputili čestitke i poželeli sreću i uspeh u daljem radu.

Nacionalni savet Srba Slovenije izrazilo je uverenje da će imati odličnog sagovornika ne samo u institucionalnom pogledu, nego i kada su u pitanju preporuke za rešavanje našeg statusnog pitanja.

- Želimo Vam uspešno vođenje Narodne Skupštine Republike Srbije, ali i nastavak dobre saradnje između Narodne Skupštine Republike Srbije i Državnog zbora Republike Slovenije u kojem ima važnu ulogu i naš predsednik mr Branislav Rajić - navodi se u poruci.

OEBS: Nadamo se nastavku dobre saradnje

Povodom izbora na funkciju predsednika Narodne skupštine, Dačiću je pisao i generalni sekretar PS OEBS Robert Montela i poručio da mu je drago što će moći da "računa na iskusnog kolegu parlamentarca u vremenu kada su nam potrebni ljudi koji čvrsto veruju u međunarodnu saradnju i multilateralizam".

- Ovo je za mene takođe prilika da uopšte zahvalim Narodnoj skupštini Srbije za odličnu saradnju koju ostvarujemo, kao i neverovatnu podršku koju pruža svojoj delegaciji pri PS OEBS, a koja predstavlja važan i vredan element naše Skupštine - naveo je.

Čestitke iz Banja Luke

Čestitka  je u Narodnu skupštinu stigla i iz Banja Luke, od gradonačelnika Igora Radojičića, koji je podsetio da, kao neko ko je i sam obavljao tu funkciju, vrlo dobro zna koliko je to odgovoran posao, koji zahteva znanje i liderske kapacitete.

- Grad Banja Luka gaji dugogodišnja prijateljstva sa brojnim gradovima naše matice i svake godine trudimo se da organizujemo međusobne posete naših delegacija. Naše prijateljstvo i dugogodišnju saradnju sa Beogradom 26. oktobra ove godine potvrđujemo potpisivanjem Povelje o bratimljenju. I u narednom periodu planiramo da nastavimo tu saradnju. Kontinuirano partnerstvo naših gradova, kao direktnih isporučilaca usluga svojim građanima, veoma je važno i za naše građane nosi i sentimentalnu vrednost - navodi se u čestitki.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, poželeo je svom kolegi iz Beograda da uspešno vodi Parlament u interesu države Srbije, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih građana.

- Uveren sam da će Narodna skupština Republike Srbije i Narodna skupština Republike Srpske nastaviti dosadašnju uspešnu međuparlamentarnu saradnju i raditi na njenom jačanju i ukupnom povezivanju u svim oblastima života - poručio je Čubrilović.

Video: Dačić izabran za novog predsednika parlamenta

(Telegraf.rs)