"Ne znam da li ću govoriti na Amfilohijevoj sahrani, ako pozovu učiniću to kao predsednik Srbije"

Vučić je rekao da je na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog doputovao i kao predsednik Srbije i kao običan čovek, da pokaže poštovanje prema jednom velikom čoveku

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Tanjug/AP

Predsednik Srbije rekao je da ne zna da li će govoriti na sahrani mitropolita Amfilohija, da ga niko nije pozvao da to učini, a ako ga pozovu - govoriće, kaže, kao predsednik Srbije.

Vučić je za "TV Vijesti" istakao da je na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog doputovao i kao predsednik Srbije i kao običan čovek, da pokaže poštovanje prema jednom velikom čoveku.

Ponovio je da je sa mitropolitom, sa kojim nije uvek delio iste stavove, u poslednje vreme imao dobre odnose.

- A i da nisam, isto bih uradio, došao bih na sahranu jednom tako velikom čoveku, koji će ući u istoriju srpskog naroda, koji je imao toliku harizmu. To dovoljno govori o ozbiljnosti i odgovornosti naše države, i o poštovanju koji je taj čovek zaslužio - rekao je on.

On je posle gostovanja u emisiji rekao da zna koliko je važna ličnost bio Amfilohije.

- Čovek izuzetne harizme, fantastične borbenosti, čovek koji je obeležio čitavo jedno podneblje, čovek koji je uspeo da ostavi dubok trag u srpskoj istoriji.

Predsednik je rekao da veruje da će SPC mudro vođena rukom patrijarha Irineja umeti da dodatno podigne energiju srpskog naroda da ostane svoj na svome i da živi u najboljim odnosima sa drugim narodima.

- Verujem da ćemo i iz rada mitropolita Amfilohija moći da izvučemo pouke - rekao je Vučić.

Video: Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

(Telegraf.rs)