POČEO RASPLET: Jelena Trivan podnela ostavku!

Kao razlog ostavke, Trivan je navela činjenicu da DS svakim danom slabi, posvađana i pokidana, i to što svi ćute na linč demokrata jer "se plaše da njih ta lavina ne proguta"

Jelena Trivan podnela je danas ostavku na mesto potpredsednice Demokratske stranke, saopšteno je danas iz DS-a.

Kao razlog svoje ostavke, Trivan je navela da je za nju, "kao čoveka ponosnog na svoju stranku", neprihvatljivo što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana, a svi zajedno slabeći DS pomažu "rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno".

U tekstu njene ostavke, ona je istakla da se "stvarni poraz DS-a" nije dogodio na izborima, nego kada je stranka počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove.

- Članovi stranke mesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je unutarstranačka polemika postala važnija - ocenila je Trivan.

Na javnoj sceni događa se, kako je navela, linč demokrata, a "svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta".

- Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve. Sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti pokušavaju da se sakriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje. U opštem lovu na veštice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime - kazala je ona.

Takođe, istakla je da ne želi da učestvuje u procesima koji bi urušili DS.

- Od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka koja traje već 22 godine. Ubeđena sam da svaki scenario sem dogovora i zajedničkog rada ne može doneti dobro bilo kome. Uverena sam da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najuspešnijih ljudi - istakla je Trivan.

Ostavku je podnela pozivajući na odgovornost "prave krivce".

- Imajući u vidu da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mesecima nisu to učinili, ja, koja sam najmanje odgovorna za bilo šta, podnosim ostavku - zaključila je ona i dodala da ostaje privržena politici svoje stranke i njen verni član.

U sedištu DS-a u Krunskoj u toku je sednica Predsedništva stranke, kojoj prisustvuju lider partije Boris Tadić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, kao i potpredsednici Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, zamenik predsednika DS Dragan Ðilas, Borislav Steganović, Miodrag Rakić.

(Telegraf.rs / Foto: V. Lukić)