Održan sastanak Radne grupe za međustranački dijalog: U Skupštini Radulović, Jovanović, Obradović...

Radnu grupu osnovao je predsednik parlamenta Ivica Dačić nakon prvog sastanka vlasti i opozicije kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Prvi sastanak Radne grupe koja je formirana u okviru međustranačkog dijaloga bez posredovanja stranaca održan je danas u Skupštini Srbije, a niko od prisutnih u Skupštini Srbije nije se obratio medijima.

Radnu grupu osnovao je predsednik parlamenta Ivica Dačić nakon prvog sastanka vlasti i opozicije kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pored Dačića, sastanku prisustvuju i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i funkcioner Srpske napredne stranke Dejan Ðurđević.

U Skupštinu Srbije došli su i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović i njegov saradnik Vojin Biljić, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predstavnica Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski i lider Dveri Boško Obradović.

U radnoj grupi je i Stranka moderne Srbije, ali je kopredsednica SMS Tatjana Macura juče saopštila da oni neće učestvovati u radu te grupe, jer je, kako je navela, Saša Radulović, lider stranke čiji je član ona nekada bila, insistirao da se iz Radne grupe isključi Macura ili on.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Ne želimo da naša mlada organizacija ili predstavnici postanu samo dobar izgovor onima koji bi da integritet krhkog i tek započetkog dijaloga u Srbiji svojim ucenama naruše - navela je Macura.

Radna grupa danas treba da dogovori predstojeće aktivnosti i dinamiku rada, a zadatak joj je da definiše i koordinira dalji tok međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca.

(Telegraf.rs/Tanjug)