Objavljen snimak pripadnika tzv. OVK dok stoje na telima ubijenih vojnika na Košarama

Ovaj snimak je Komisija za nestala lica, na čijem je čelu Veljko Odalović, predala Prištini i očekuje se da bi pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama trebalo da počne vrlo brzo

Printscreen/Youtube

Na Jutjub kanalu FM Images Albania postavljen je snimak, a na osnovu koga će Beograd tražiti pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama.

Na snimku se vide pripadnici OVK kako stoje na telima ubijenih srpskih vojnika na Košarama i kopaju raku u koju ih ubacuju.

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je ranije u toku dana da se među nestalim licima nalazi i jedan ruski dobrovoljac, kao i da je otkrivena fotografija njegovog tela, sa ličnim dokumentima.

- Na snimku se vide novčanice - rublje pronađene kod poginulog Rusa, nad kojima su se ubice iživljavale. Reč je o ruskom dobrovoljcu, pripadniku regularnih jedinica Vojske Jugoslavije, čije telo nije izvučeno sa Košara. NJegovo telo nikada nije pronađeno, a videćemo da li ćemo ovom pretragom doći i do njegovih posmrtnih ostataka - kaže predsednik Komisije za nestala lica.

Ovaj snimak je Komisija predala Prištini i očekuje se da bi pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama trebalo da počne vrlo brzo.

Među nestalim licima na KIM se vodi i šest vojnika sa Košara, čija se sudbina ne zna.

(Telegraf.rs)