Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba na Brnjaku: Jedan teško povređen

Napad na Srbe nije bio ničim izazvan, kažu očevici

Video: Četvrti dan blokada na Jarinju i Brnjaku: Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba

U blizini administrativnog prelaza Brnjak pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba, prenosi Kosovo online.

U blizini administrativnog prelaza Brnjak, nešto posle 11 časova dogodio se ozbiljan incident kada su pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba.

Pripadnici Rosu jedinica u opštini Zubin Potok su napala trojicu Srba - Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova, nezvanično saznaje Kosovo onlajn.

Povređeni su prebačeni u KBC Kosovska Mitrovica na dalje preglede, javlja reporter Kosovo onlajn sa lica mesta.

O stepenu njihovih povreda u ovom trenutku se ne zna više detalja.

Napad na Srbe nije bio ničim izazvan, kažu očevici.

Foto: Kosovo online

Pripadnici Rosu jedinica su naneli teže povrede Dragiši Vlaškoviću, kom je najpre u Domu zdravlja Zubin Potok ukazana lekarska pomoć.

Četvrti dan blokade administrativnih prelaza

Kod prelaza Jarinje i Brnjak noć je protekla mirno i bez incidenata između okupljenih Srba i specijalnih jedinica kosovske policije, javlja Kosovo onlajn.

Nekoliko stotina Srba i dalje se nalazi na oba prelaza na severu KiM i uprkos hladnoći i povremenoj kiši odlučni su da se ne pomeraju sa magistrale u znak protesta zbog izlaska specijalnih odreda policije pod punim naoružanjem i odluke Prištine o uvođenju reciprociteta za registarske tablice.

Započinje i četvrti dan protesta okupljenih Srba, njih je na Jarinju nekoliko stotina, i oni očekuju povlačenje policije sa dugim cevima koji se tu nalaze.

Okupljeni građani severnih kosovskih opština pozdravljaju stav države Srbije i predsednika Vučića u pogledu rešavanja ove krize i ističu da im je jako važno što ih predsednik podržava u nastojanjima da se izbore za svoja prava.

Video: Novi snimci sa Jarinja: Rosu pod punom ratnom opremom i sa dugim cevima, Srbi raspalili vatricu

(Telegraf.rs)