Oprostili se Konuzin i Nikolić (VIDEO)

Odlazeći ambasador Rusije zahvalio se predsedniku Srbije za sjajnu saradnju u prethodne četiri godine i istakao zadovoljstvo sve boljim odnosima dveju država

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić primio je u oproštajnu posetu Njegovu Ekselenciju Aleksandra Konuzina, dosadašnjeg ambasadora Ruske Federacije u Srbiji.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, ambasador Konuzin se zahvalio predsedniku Nikoliću za sjajnu saradnju u prethodne četiri godine i istakao da ga "najviše raduje to što vidi da su perspektive odnosa između Rusije i Srbije mnogo bolje nego što su bile ranije".

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić poželeo je ambasadoru Konuzinu mnogo uspeha i sreće u životu, uz nadu da će mu Srbija ostati u lepoj uspomeni i da će se u budućnosti sa zadovoljstvom vraćati u nju.

Predsednik Nikolić i ambasador Konuzin saglasili su se da treba nastaviti saradnju između naše dve zemlje na polju energetike, ali i poljoprivrede, jer rusko tržište ima velike potrebe i može da kupi sve što se u Srbiji proizvede.

Predsednik Nikolić je istakao da to predstavlja veliku razvojnu šansu za srpsku ekonomiju i dodao da je Srbija veoma zainteresovana da i na ovaj način razvija saradnju s Ruskom Federacijom.

(D. Z.)