MUP reagovao na izjavu hrvatskog premijera: "Plenković nema poštovanje za trud srpske policije"

MUP Srbije izdao saopštenje u kojem pozivaju hrvatskog premijera Andreju Plenkovića da pokaže poštovanje prema porodici nestalog Matej Periša i da svojim komentarima ne ometa pripadnike MUP-a u radu

Foto: Nikola Tomić, MUP RH

Povodom izjave hrvatskog premijera Andrej Plenkovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da nije bitno šta je rekao Aleksandar Vulin, ali šta je rekao ministar policije Srbije, sumirajući dosadašnje rezultate istrage o nestanku Mateja Periša je veoma bitno.

Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna. To bi radili za svako ljudsko biće i jedino što nas ne zanima je državljanstvo ili nacija čoveka za kojim tragamo.

Plenković nema poštovanja za trud srpske policije i to nas, na žalost, ne iznenađuje i ne čudi.

- Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema porodici nestalog i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa pripadnike MUP-a u radu - zaključuje se u saopštenju MUP Srbije.

Video: Sedmi dan potrage za nestalim mladićem iz Splita: Rečna policija i dalje češlja reku

(Telegraf.rs)