APELACIONI SUD: Palma nije homofob!

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu protiv Dragana Markovića za tešku diskriminaciju LGBT populacije i vratio predmet na ponovno suđenje. Gej strejt alijansa ne odustaje od tužbe

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda protiv Dragana Markovića Palme, narodnog poslanika i predsednika Jedinstvene Srbije, za tešku diskriminaciju LGBT populacije i vratio predmet na ponovno suđenje, saopštili su iz pravne službe Gej strejt alijanse.

Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu zbog toga što je utvrdio da tuženom Markoviću tužba nije uredno dostavljena od strane Prvog osnovnog suda i da nije dostavljena njemu lično ili njegovom punomoćniku već članu njegovog domaćinstva, što je u suprotnosti sa članom 136. Zakona o parničnom postupku.

Iako je prvostepeni sud utrdio da je tužbu Draganu Markoviću Palmi uredno dostavio, Apelacioni sud je nakon uvida u dokumentaciju koji se tiče ovog slučaja doneo rešenje o ukidanju presude i vraćanju postupka na ponovno suđenje.

Gej strejt alijansa je saopštila da neće odustati od tužbe protiv Dragana Markovića Palme ni nakon ovakve odluke Apelacionog suda, "jer ovaj slučaj posmatra kao strateški važan zbog toga što se radi o zloupotrebi najčešće društvene predrasude i neistine o LGBT osobama da su one bolesne".

"Takođe, GSA smatra da izjave političara i funkcionera u javnosti, bilo da su oni u vlasti ili u opoziciji, koje sadrže govor mržnje treba da budu oštro zakonski sankcionisane s obzirom na njihovu odgovornost u izazvanju negativnog uticaja i na širu javnost", stoji u saopštenju Gej strejt alijanse.

(Telegraf.rs / Beta)