Selaković sa ambasadorom Saudijske Arabije: "Veliki potencijali za unapređenje odnosa dve zemlje"

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković uputio je i poziv ministru spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije, princu Fejsalu bin Ferhanu Al Saudu, za bilateralnu posetu Srbiji

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije na nerezidencijalnoj osnovi Usamom bin Dahilom bin Rebiom el-Amedijem.

Podsetivši da Srbija i Saudijska Arabija naredne godine obeležavaju 10 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, Selaković je istakao da bi to bila odlična prilika da ta država otvori ambasadu u Beogradu, imajući u vidu da Srbija već ima svoje diplomatsko predstavništvo u Rijadu.

Selaković je ocenio da dve države imaju brojne neiskorišćene potencijale za unapređenje bilateralne saradnje, kako na političkom nivou, tako i u oblasti ekonomije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar je dodao da bi poseta Srbiji predstavnika kraljevske porodice, kralja Salmana bin Abdulaziza al-Sauda ili prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, bila kamen temeljac za dalje unapređenje odnosa dve zemlje.

Selaković je uputio i poziv ministru spoljnih poslova princu Fejsalu bin Ferhanu Al Saudu za bilateralnu posetu Srbiji, konstatujući da bi bilo veoma korisno i da dva ministarstva inostranih poslova uspostave praksu redovnih političkih konsultacija na godišnjem nivou.

Posebno je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je ministar Fejsal bin Ferhan Al Saud boravio u Beogradu u oktobru prošle godine i učestvovao na Komemorativnom skupu povodom 60 godina od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Značajna pažnja na sastanku posvećena je mogućnostima intenziviranje ekonomske saradnje podsticanjem trgovinske razmene i investicija, kao i mogućnosti promene viznog režima, dodaje se u saopštenju.

Video: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Egipta

(Telegraf.rs)