Brnabić: Potez za prijem u članstvo Saveta Evrope, vrhunac cinizma Prištine

Brnabić je u jednodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zahtev koji je Priština podnela za ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope predstavlja kršenje svih, do sada potpisanih sporazuma, pre svega Vašingtonskog sporazuma, sto, kako kaže, i nije čudno nakon desetogodišnjeg kršenja i neimplementacije Briselskog sporazuma.

- Ovaj njihov potez za prijem u članstvo saveta Evrope, je vrhunac cinizma - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u Dubaiju gde je danas ranije potpisala sa ministrom za kabinetske poslove Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Al Abdulah Al Karkavom Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade.

Oni su prekršili Vasingtonsnki sporazum, konstatovala je i istakla da će Srbija nastaviti sa kampanjom otpriznavanja tzv. nezavisnosti Kosova od strane onih zemalja koje su ih priznale.

- O svemu ostalome će se razgovarati na sednici Saveta nacionalne bezbednosti - rekla je ona, odgovarajući na pitanje srpskih medija o tome kakav će odgovor Srbije biti na ovaj potez Prištine.

Brnabić je član saveta za nacionalnu bezbednost, ali sutrašnjoj sednici, kako kaže neće moći da prisustvuje, jer sutra završava posetu Dubaiju.

Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Brnabić: Ubrzo i akcioni plan za realizaciju saradnje sa UAE

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Dubaiju, gde je sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima potpisan Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade u oblasti digitalizacije, da ćemo već tokom naredne sedmice imati razarađen akcioni plan za njegovu primenu.

- Dogovorili smo se da već tokom sledeće nedelje imamo najkonkretniji akcioni plan kako ovo ne bi ostalo mrtvo slovo na papiru - rekla premijerka novinarima iz Srbije nakon potpisivanja memoranduma.

Potpisani memorandum predviđa razmenu znanja i iskustva, u devet oblasti, među kojima su veštačka inteligencija, kreativna industrija, digitalna ekonomija, eUprava i nauka.

Video: Brnabić očekuje ubedljivu i istorijsku pobedu Aleksandra Vučića: Danas je najveći dan demokratije

(Telegraf.rs)