AFERA "ČANAK": Ikodinović pozvao policiju da uhapsi krivce, ključni svedok - vozač "sejf drajv" firme!

Ključni očevidac je čovek koga je Lešanović pozvao da ga prebaci u Beograd jer nije bio u stanju da vozi. Ikodinović: "U cilju istrage ne smem ništa da pričam. Kad utvrdimo ko je krivac onda ćemo ga politi kofom govana!"

MUP Srbije oformio je radnu grupu Uprave kriminalističke policije koja treba da istraži sve detalje i okolnosti  incidenta u kome je, navodno, lider LSV Nenad Čanak sa telohraniteljima prebio Pavla Lešanovića ispred kafane " Tako je suđeno" u Novom Sadu. U radnoj grupi, kako Telegraf saznaje, nema policajaca iz Novog Sada, već su svi inspektori iz Beograda.

- Oni imaju zadatak da sprovedu istragu i utvrde šta se zapravo dogodilo i ko je krivac za prebijanje. Zbog eventualnog "političkog" uplitanja i uticaja lidera LSV na istragu, ekipa koja radi na slučaju je poslata iz Beograda i čine je iskusni operativci - kaže naš izvor.

Inače, kako saznajemo, ključni svedok koji je pored učesnika u tuči bio prisutan na parkingu kafane je jedan od vozača beogradske "sejf drajv" firme - koja se bavi prevozom osoba koji su popile "malo više" i koje ne mogu same da voze. On je otputovao za Novi Sad i trebalo je da doveze Lešanovića.

Pred sam polazak za Beograd desio se incident, u kome vozač nije učestvovao. Na nagovor samog Lešanovića i njegovih prijatelja, nije ga odvezao u novosadski Urgentni centar, već u beogradski, "zbog uticaja koji Čanak ima u Novom Sadu".  Vozač "sejf drajv" firme  je ispitan od strane policije, ali mu je zabranjeno da daje izjave za javnost.