Abazović dolazi u Beograd 29. juna: Resetovanje odnosa sa Crnom Gorom

Poziv će biti upućen i BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ohridu da je premijerka Ana Brnabić uputila poziv predsedniku Vlade Crne Gore da do kraja meseca poseti Beograd sa delegacijom.

Vučić je kazao da je zadovoljan sastancima koje je u okviru inicijative Otvoreni Balkan imao sa liderima Severne Makedonije i Albanije, ali i sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem i predsedavajućem Saveta ministara BiH Zoran Tegeltijom.

- Koliko sam saznao premijerka Ana Brnabić uputila je potiz predsedniku Vlade Crne Gore da do kraja meseca poseti Beograd sa delegacijom, mislim da će takav poziv otići i savetu ministara u BiH.

Kada smo zajedno, onda smo mnogo, mnogo jači - rekao je Vučić.

On je dodao da je novina da su bili na sastanku sa atlanskim savetom i da je pokrenuta ideja oko pravljenja radnih grupa koje bi mogle da analiziraju situaciju u kojoj se nalazi ceo region i kako da pomognemo jedni drugima.

- Da sarađujemo bliže i pripremamo veliki sajam vina, hrane i turizma u Beogradu a pre toga da se vidimo negde na jugu Srbije i da gledamo kako da pomognemo građanima zemalja Otvorenog Balkana. Srbija ima najviše hrane, brašno, ulje, šećer, svega toga imamo. Važno je da formiramo Radne grupe - rekao je Vučić novinarima u Ohridu.

Abazović saopštio da će 29. juna zvanično posetiti Srbiju.

Abazović, koji prisustvuje Samitu Otvoreni Balkan u Ohridu, na Tviteru je napisao da Crna Gora i Srbija žele da resetuju svoje odnose.

- Predsednik Aleksandar Vučić i ja smo se saglasili da su dve države upućene jedna na drugu i da zajednički treba da stvaraju evropsku budućnost zasnovanu na pomirenju i saradnji - napisao je Abazović.

Predsednik Vučić je prethodno novinarima u Ohridu rekao da je premijerka Ana Brnabić pozvala Abazovića da poseti Srbiju do kraja juna.

Biće to prva zvanična poseta Abazovića od preuzimanja dužnosti predsednika Vlade Crne Gore.

(Telegraf.rs)