Boško Obradović: Vučić da ne dogovara ništa bez zajedničke platforme

Obradović je predložio da ovoga puta u Briselu predsednik Vučić ništa ne dogovara

Foto: Nikola Tomić

Lider Dveri i narodni poslanik Boško Obradović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić greši što iznova odlazi u Brisel na pregovore bez zajedničke pregovaračke platforme usvojene u Narodnoj skupštini Srbije, saopštili su iz Dveri.

Obradović je predložio da ovoga puta u Briselu predsednik Vučić ništa ne dogovara i ne potpisuje dok ne bude održana posebna sednica Skupštine Srbije na temu KiM.

- Ako dođe do nacionalnog konsenzusa oko ovog ključnog državnog pitanja, a za to se Srpski pokret Dveri zalaže, to će samo ojačati njegovu buduću pregovaračku poziciju i državnu politiku prema KiM - ocenio je Obradović.

Naveo je da su suvišni pregovori o statusu AP Kosovo i Metohija, koja je sastavni deo Srbije i po našem Ustavu, i po Rezoluciji SB UN 12 44, a da povlačenje Srbije sa KiM i neprestano izlaženje u susret "separatistima" nije donelo, kako je rekao, ništa sem štete po srpske nacionalne i državne interese na KiM.

- Vreme je za promenu ove pogrešne politike i Srpski pokret Dveri je u tom pravcu predložio novu platformu o KiM u 10 tačaka koja zahteva prekid pregovora u Briselu i povratak teme KiM u SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini - poručio je Obradović.

(Telegraf.rs)