Počela sednica Predsedništva Srpske napredne stranke: Vučević ili Brnabić?

U sedište SNS oko 16.20 časova došao je predsednik Vučić

U sedištu Srpske napredne stranke oko 17 časova počela je sednica Predsedništva na kojoj članovi treba da odluče o mandataru za sastav nove vlade.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić stigao je oko 16.20 u SNS, a došli su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelna premijerka Ana Brnabić koji slove za kandidate za mandatare.

Tu su članovi Predsedništva SNS Vladimir Orlić, Maja Gojković, Milenko Jovanov,  Goran vesić,Vladimir Đukanović, Siniša Mali, Zorana Mihajlović, Darija kisić, Igor Mirović, Tomislav Momirović, Zlatibor Lončar, Aleksandar Martinović, Aleksandar Šapić i drugi.

Sednica je zatvorena za javnost, a po njenom završetku planirane su izjave za medije.

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić ranije je naveo kao kandidate za mandatara za sastav nove vlade aktuelnu premijerku Anu Brnabić i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ali nije isključio mogućnost da će biti još predloga.

Još uvek je u igri i treća opcija, da neko od koalicionih partnera predloži mandatara, međutim, to je najmanje realna opcija budući da je lista oko SNS ubedljivo dobila najviše glasova na izborima.

(Telegraf.rs)