Pokrenuta istraga o incidentu na Bistričkom mostu: Kosovska policija izrešetala automobil i ranila Miljana

O incidentu kod punkta na Bistričkom mostu prva se oglasila Kancelarija za KiM

Tzv. Policijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je danas istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić, kada je Kosovska policija zapucala na automobil u kojem su bila dva Srbina i ranili jednog od putnika Miljana Delevića.

Kako prenosi Radio KiM, PIK je saopštio da je pokrenuo istragu o incidentu u kojem je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je, kako navode iz PIK, ''napao i udario''.

O incidentu kod punkta na Bistričkom mostu prva se oglasila Kancelarija za KiM, navodeći da su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije pucali na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba i da su tada potpuno izrešetali njihovo vozilo i ranili jednog od putnika Miljana Delevića.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petkovć posetio je danas ranjenog Delevića iz Leposavića, koji je u ponedeljak prebačen u bolnicu u Kraljevu, sa zadobijenom prostrelnom ranom levog grudnog koša kada su na njega pucali specijalci ROSU.

- Delević je primio metak samo zbog toga što je Srbin, kada pogledate auto videćete da je on izrešetan sa zadnje strane, da je zapravo kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da bukvalno ubije Miljana i Dušana, a to mi je sada i Miljan potvrdio - rekao je Petković za Tanjug.

On je rekao da na mestu gde je Delević upucan postoje bezbednosne kamere koje je instalirala Kosovska policija i upitao zašto se materijal ne pokaže, nego se nastavlja propaganda, kako je rekao, sa ciljem da se prikrije istina da ROSU svakog dana maltretira srpski narod na severu KiM.

(Telegraf.rs)