DULIĆ NIJE SASLUŠAN ZBOG IMUNITETA: Protiv mene se vodi hajka! (FOTO)

Bivši ministar, koga su u Skupštini podržali najviši funkcioneri DS, tvrdi da se neće pozivati na imunitet... Policija ga jutros zatekla u pidžami i papučama... Priveden Dulićev bivši pomoćnik Nebojša Janjić, kao i direktor Direkcije za puteve Srbije Zoran Drobnjak, koji je saslušan, pa pušten... Tužilac Radisavljević najavljuje ukidanje imuniteta, Skupština o tome raspravlja u ponedeljak

Zatekli ga u papučama i pidžami!

Upravo ova scena krasila je porodični dom Dulićevih u Subotici, gde je jutros u 8,25 policija pokušala da uhapsi Olivera Dulića, bivšeg ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, ali se on u tom trenutku pozvao na imunitet.

Ipak, oko 15,30 funkcioner DS se odazvao se pozivu na razgovor u policiji. On je došao u Platu Srbije u pratnji bivšeg ministra pravde Slobodana Homena i još tri osobe, najverovatnije advokata. Ipak, nije saslušan, jer je njegov poslanički imunitet i dalje na snazi.

- Dobio sam optužnicu. Stojim na raspolaganju državnim organima i poštujem sve institucije - poručio je Dulić.

Na konferenciji za medije koju je u podne održao u Skupštinio on je rekao da se neće pozivati na imunitet.

- Nema potrebe da se zbog mene sastaju ni Administrativni odbor, ni Skupština. Jutros sam se pozvao na imunitet kako bi mogao da sazovem konferenciju za novinare i javnosti ukažem da se protiv mene vodi politička hajka - rekao je Dulić, pa nastavio:

- Nikada nisam prekršio zakon i to ću i dokazati. Ovo što se danas dešava je kraj procesa koji je počeo pre mesec dana da bi se ja valjao po blatu, a vlast na jednom od bivših ministara Demokratske stranke pokazala da je spremna da iskoreni korupciju - rekao je Dulić, koji je ranije danas ponovio da je očigledno da se radi o političkom progonu, jer je već mesec dana satanizovan kroz dva tabloidna medija pod kontrolom vlasti, s ciljem da se spremi teren za njegovo privođenje.

- Nemam šta da krijem i jedva čekam razgovor s državnim organima - rekao je Dulić, pa nastavio:

- Kako je moguće da me danas tuži niže tužilaštvo za organizovani kriminal?

Dulić tvrdi da u svemu nema nikakvog krivičnog dela pa ni, kako je rekao, primanja i davanja mita, niti ima štete za građane.

-Radi se o političkom procesu jer je potrebno uprljati ljude iz Demokratske strnake. Ali ja sam spreman da se borim do kraja, da se javim policiji i spreman sam i za pritvor. Samo neka mi ostave porodicu na miru - poručio je Dulić.

On je naveo da nije istina da je firma "Nuba invest" imala povlašćen položaj jer je, kako je naveo, svako dobio dozvole onim redom kojim se javljao. Dulić je kazao i da on nije potpisao nijedan papir već da su to radili njegovi pomoćnici, kao i da je on, kao ministar, sve vreme svog mandata štitio zakon.