Vučić se u Moldaviji sastao sa svetskim i liderima u regionu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik je jutros otputovao u Kišinjev, gde će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice

Foto: Kabinet Predsednika RS

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa svetskim i liderima iz regiona u Moldaviji.  

Predsednik se u Kišinjevu, tokom Samita Evropske političke zajednice, sasatao sa predsednikom Vlade Velikog vojvodstva Luksemburga Gzavijeom Betelom, sa kojim je razgovarao o situaciji na KiM.

"Zahvalio sam premijeru Betelu na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji na EU putu. Razgovarali smo o situaciji na KiM i saglasili se da što pre treba naći rešenje za aktuelnu krizu u cilju očuvanja mira i stabilnosti", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Razgovarao je i sa saveznim kancelarom Austrije Karlom Nehamerom, predsednicom Republike Grčke Katerinom Sakelaropulu.

"Brza razmena mišljenja sa predsednicom Sakelaropulu i kancelarom Nehamerom o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana, ali i o aktuelnim geopolitičkim izazovima", naveo je Vučić na instagramu.

Sastao se i sa srpskom članicom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović, predsednicom Republike Grčke Katerinom Sakelaropulu, predsednikom Vlade Republike Severe Makedonije i predsednikom Vlade Republike Albanije.

- Mi u regionu najbolje znamo koliko je bitno da zajednički uložimo svaki napor kako bismo sačuvali teško stečeni mir i stabilnost. Razgovarali smo o aktuelnim dešavanjima i daljim koracima koji bi doprineli nalaženju rešenja za sadašnju tešku i ozbiljnu situaciju, sa nadom da će razum prevladati, za dobrobit svih.

(Telegraf.rs)