Narod osmi dan okupljen u Zvečanu, očekuju da se sve reši mirnim putem: Ostaju pri svoja tri zahteva

Vreme čitanja: oko 1 min.

KFOR je oko zgrada lokalnih samouprava koje su u srpskom sistemu i da nikada ranije nijedan Albanac nije imao pristup tim zgradama, te da one pružaju usluge građanima, a nisu ni vojne baze niti vojna utvrđenja

Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) Danijela Vujičić izjavila je za Tanjug da se danas, osmog dana krize na severu Kosova i Metohije, narod u velikom broju okupio u Zvečanu i da Srbi očekuju da će se problemi rešiti mirnim putem.

- Mi jesmo za mir, ali suštinski je važno šta će uraditi Priština i međunarodna zajednica. Srpski narod na Kosovu i Metohiji neće odustati od svojih zahteva, a tražimo povlačenje svih ROSU jedinica sa severa pokrajine, oslobađanje otetih sugrađana Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, kao i povlačenje lažnih gradonačenika iz opština na severu pokrajine - rekla je ona.

Istakla je da se juče veliki broj radnika opštine Zvečan upisao da je došao na posao poštujući radnu obavezu koja im je onemogućena dolaskom kosovske policije i njenim upadom u zgradu opštine.

Vujičić je navela da je KFOR oko zgrada lokalnih samouprava koje su u srpskom sistemu i da nikada ranije nijedan Albanac nije imao pristup tim zgradama, te da one pružaju usluge građanima, a nisu ni vojne baze niti vojna utvrđenja.

Dodala je da je Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću, koji su uhapšeni tokom događaja ispred opštinske zgrade u Zvečanu u ponedeljak, određen pritvor do 30 dana i da se tamo nalaze na pravdi Boga, jer nikoga nisu napadali.

- Ne verujem da će se Kurtijev teror zaustaviti zbog šamara koji su dobili sankcijama Amerike. Oni jesu krenuli da disciplinuju čedo ali to ne znači da će promeniti politiku prema Kosovu i stav oko nezavisnosti KiM - ocenila je Vujičić i dodala da je sada na potezu međunarodna zajednica.

(Telegraf.rs)