DAČIĆ PAJTIĆU: Vlada ne dira autonomiju Vojvodine (FOTO)

Želim da stavimo tačku na priče da ova Vlada želi da ograniči ili smanji autonomiju Vojvodine - poručio je premijer Srbije nakon sastanka sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je da želi da stavi tačku na priče da Vlada Srbije želi da ograniči ili smanji autonomiju Vojvodine. On je, nakon sastanka sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem, naglasio da će se Vlada pridržavati svega sto je definisano Ustavom, zakonima i Statutom Vojvodine, bez obzira na činjenicu što je vlast na pokrajinskom i republičkom nivou različita.

- Želim da stavimo tačku na priče da ova Vlada želi da ograniči ili smanji autonomiju Vojvodine. Neki političari su čak tražili internacionalizaciju ovog pitanja, a veoma je bitno da imamo pozitivnu atmosferu. Bilo bi kontaproduktivno da sami sebi dajemo autogolove - poručio je Dačić.

On je dodao da u saradnji Vlade Srbije i Vlade Vojvodine nisu i ne smeju biti važni lični ili stranački odnosi.

- Nismo mi ti koji odlučuju ko će biti na vlasti, već građani. To što bi možda moja politička grupacija volela da sruši Bojana Pajtića s vlasti, a njegova mene kao premijera i republičku Vladu u celini, odvojeno je pitanje od pitanja saradnje institucija i organa na sprovođenju onoga što previđaju Ustav, zakoni i Statut - istakao je premijer.