VLADA JEDNOGLASNA: Velika očekivanja građana, ispunićemo zacrtane ciljeve!

Vlada Srbije je vratila zemlju na trasu mogućeg rešenja kosovskog problema, članstva u EU i zaustavljanja ekonomskog pada, rekao je premijer Srbije na otvorenoj sednici povodom 100 dana rada vlade

Premijer Ivica Dačić izjavio je, na otvorenoj sednici vlade povodom 100 dana rada, da je Vlada Srbije vratila zemlju na trasu mogućeg rešenja kosovskog problema, članstva u EU i zaustavljanja ekonomskog pada.

Dačić je rekao da su očekivanja građana sada znatno veća nego što su bila pre tri meseca i naglasio da je stoga obaveza njegovog kabineta da ta očekivanja i ispuni.

Premijer je rekao da njegov kabinet nije imao privilegiju da ne bude kritikovan u tom periodu kao što je to inače običaj, a da je učinjeno mnogo kako na polju evropskih integracija i rešavanja problema Kosova, tako i na zaustavljanju ekonomskog pada i pada životnog standarda građana.

Premijer je ponovio da je vlada po prvi put uputila Predlog bužeta za narednu godinu u skupštinsku proceduru na vreme, da je opredeljena da se kosovsko pitanje reši dijalogom i na miran način, ukazao da je ponovo pokrenut dijalog sa Prištinom i podignut na viši nivo i nastavljena implementacija postignutih dogovora iz Brisela.

Kada je reč o evropskim integracijama, premijer je ukazao da je i pre dobijanja datuma za početak pregovora pozitivno ocenjeno 26 poglavlja od ukupno 33 koliko je Srbiji dostavljeno, da je ugovoreno 300 mliona evra međunarodne pomoći Srbiji, a da u pokrenutoj borbi protiv organizovanog kriminala nerma zaštićenih.

- U prvih 100 dana vlade pokazalo se da ne postoji čarobni štapić, ali ova vlada uspela je više da učini nego bio koja pre. Postoji stalna i potpuna saradanja političkih stranaka i nema nijedne odluke koja nije doneta jednoglasno. Za 1.000 dana rada vlade moći ćemo da kažemo obimnije šta smo uradili - naglasio je Dačić.

Vučić: Učinjeno i neočekivano