URS: Otkazivanje poslušnosti naših odbornika u Šapcu motivisano je sa strane

Sedam odbornika URS-a je rešilo da formira novi klub i podrži trenutnu većinu koju predvodi DS, što je centrala stranke ocenila kao "politikanstvo" koje se ne dešava slučajno

Gradski odbor Ujedinjenih regiona Srbije Šabac napustilo je sedam odbornika te stranke, oni su nezadovoljni preporukom lidera Mlađana Dinkića o potrebi prekomponovanja vlasti u tom gradu.

Odbornici, koji su napustili lokalni odbor URS i stranku, saopštili su da su formirali novi odbornički klub u gradskoj skupštini.

Dojučerašnji predsednik Gradskog odbora URS-a Nemanja Pajić nalaziće se na čelu nove regionalne stranke, koja bi, kako je planirano, trebalo da se zove "Zapadna Srbija".

- Mi apsolutno podržavamo politiku nove Vlade i slažemo se sa svime što je predsednik URS-a Mlađan Dinkić uradio za prvih 100 dana Vlade, slažemo se i da se deficit u državnom budžetu smanji na pola, podržavamo i sve što radi prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na smanjenju kriminala i korupcije, ali njihov posao nije da prekomponuju vlast na lokalu - naglasio je Pajić.

Pajić je rekao da mu je nuđeno da bude gradonačelnik Šapca i da ne beži da jednog dana to i bude, ali tek kada mu građani daju to poverenje, a ne kada o tome dogovori neko van grada.

On je rekao da njihova odbornička grupa ima sedam odbornika i da će nastupati sa koalicionim blokom u kome će biti LDP i Ujedinjena seljačka stranka tako da će zajedno imati 11 odbornika.

U URS-u, sa druge strane, smatraju da se “otkazivanje poslušnosti” odbornika te stranke u Šapcu ne događa slučajno, niti bez motivacije sa strane.

- Zanimljivo je da su ti isti ljudi pre samo tri dana bili jednoglasni u zahtevu za prekomponovanje vlasti u Šapcu. Da li je neko izvršio pritisak na njih, ne možemo da znamo. Sigurno je da se ovako navodno spontano otkazivanje poslušnosti ne događa ni slučajno, ni bez motivatora sa strane - rečeno je u centrali URS-a u Beogradu.

Kako je rečeno, u svakom slučaju, ko god misli da u tri dana može da menja stavove u potpuno različitim pravcima je politikant, a ne političar.

Sa novom odborničkim grupom, vladajuću većinu u gradskoj skupštini, čija je okosnica DS, podržava 39 lokalnih poslanika. Šabački parlament ima 69 odbornika.

(Telegraf.rs / Tanjug)