DODIK: Presuda Haškog tribunala je sramna!

- Ovo je ponižavajuća odluka za sve žrtve, za sve Srbe! Svi koji su verovali da postoji međunarodna pravda sada mogu biti sigurni da je ona selektivna i politička i da se samo na taj način upražanjava - poručuje predsednik Republike Srpske

Oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču doneta je pod političkim uticajem, neverovatna je i sramna, smatra predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Neverovatno je da nakon prvostepene presude hrvatskim generalima sada bude donesena oslobadajuća presuda. Moglo se očekivati, možda, smanjenje kazne, ali ne i ovo - rekao je Dodik.

Predsednik RS misli da je "politika imala odlučujući uticaj" i da Hrvatska, koja treba da postane član Evropske unije, s presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu "sigurno ne bi imala dobre reference". Dodik vidi još jedan aspekt presude iz Haga:

- Ovo je ponižavajuća odluka za sve žrtve, za sve Srbe! Svi koji su verovali da postoji međunarodna pravda sada mogu biti sigurni da je ona selektivna i politička i da se samo na taj način upražanjava - poručio je Dodik.

(Telegraf.rs / Tanjug)