DAČIĆ: Oni koji su srušili Miloševića da me ne teraju da se vraćam na staro!

- Ja sam pouku iz 2000. godine izvukao - poručio je premijer Srbije govoreći o Kosovu i dodao da će naredne nedelje biti definisani svi novi predlozi i primedbe kada je reč o platformi za KiM

Premijer Ivica Dačić je izjavio da "ako sada kažemo da nećemo u EU zbog Kosova i Metohije, time nećemo vratiti Kosovo".

- Mi možemo i da kažemo vratićemo Kosovo u naše ustavne nadležnosti. Nemoj sada da me teraju oni koji su srušili Miloševića da se vraćam na staru politiku. Ja sam pouku iz 2000. godine izvukao - poručio je Dačić.

Dačić je u emisiji na TV Prva kazao da Srbija ne sme da dođe u situaciju da ne može "ni napred, ni nazad", već da mora da se kreće unapred i dodao da su pitanje Kosova i Evropske unije povezana i da jedno ne ide bez drugog.

Premijer je najavio je da će naredne sedmice, kada je reč o platformi o Kosovu, biti definisani svi novi predlozi i primedbe koje su se čule tokom razgovora sa opozicionim liderima, predstavnicima Srba sa Kosova i unutar vladajuće koalicije.

Na pitanje da li je u sukobu s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem, Dačić je odgovorio da nije.

On je demantovao da je na stastancima sa Nikolićem i Vučićem govorio o tome da se naredne godine održe vanredni izbori.

"NIJE BILO REČI O BEOGRADU, ALI JE SPS SPREMAN DA RAZGOVARA"

Ivica Dačić kaže da nije bilo reči o usklađivanju vlasti u Beogradu sa republičkom vlašću, ali da je tako nešto potpuno logično i da je SPS spreman i za takve razgovore.

- O Beogradu nije bilo reči, ali se takvi procesi sprovode u Srbiji, i to je potpuno logično. Sigurno to nije ništa novo na političkoj sceni Srbije - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da stranka koja je dobila najveći broj glasova, Srpska napredna stranka, očekuje da bude na vlasti u najvećem broju opština i da razume takve inicijative koje dolaze od naprednjaka.

- Spremni smo na takve poteze, ali to nije uvek lako - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Beta)