Dinkić: Šanse za izbore su manje od jednog promila

"Budžet koji smo doneli treba da prepolovi budžetski deficit, pa u tom smislu mislim da su šanse za izbore u ovoj godini manje od jednog promila", kaže ministar finansija

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je da je mogućnost raspisavanja izbora u ovoj godini "manja od jednog promila" i da, umesto o tome, svi treba da vode računa o oporavku privrede i poboljšanju standarda građana.

Dinkić, koji je ministar finansija i privrede, rekao je i da je budžet koji smo doneli i koji treba da prepolovi budžetski deficit - "sve samo ne predizborni".

- U tom smislu mislim da su šanse za izbore u ovoj godini manje od jednog promila - rekao je on.

Dinkić smatra i da bi izbori u ovoj godini "bili svakako kontraproduktivni za ekonomiju", jer smo u prethodnoj izbornoj godini imali najgoru moguću ekonomsku godinu sa duplim deficitom - "i budžetskim i spoljnotrgovinskim".

Prema njegovim rečima, u prethodnoj izbornoj godini smo imali i dvocifrenu inflaciju "sa situacijom da smo maltene mogli da uđemo u dužničku krizu, da budemo u bankrotu".

- Mislim da treba sada svi da vodimo računa kako da oporavimo privredu i poboljšamo standard građana, pa će biti vremena za izbore - rekao je Dinkić.

(D. Z. / Tanjug)