KACIN: Datum za pregovore važniji od izbora

- Šanse da Srbija za nekoliko meseci uspe da dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU važnije su od svega drugog što trenutno opterećuje srpsku političku scenu, uključujući tu i priče o vanrednim izborima - rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin

Jelko Kacin ocenjuje da su za Srbiju važnije šanse da za nekoliko meseci dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU od priča o izborima.

- Šanse da Srbija za nekoliko meseci uspe da dobije datum za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom važnije su od svega drugog što trenutno opterećuje srpsku političku scenu, uključujući tu i priče o vanrednim izborima -  kaže izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Kacin je za Radio Slobodna Evropa ocenio da su eventualne spekulacije o vanrednim izborima u ovom trenutku, prema njegovom mišljenju, nerealne.

- Mislim da je srpska vlada u ovom momentu u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu sa Evropskom unijom. Zato su eventualne spekulacije o vanrednim izborima u ovom momentu, prema mom mišljenju, nerealne. Ja mislim da će Srbija iskoristiti tu istorijsku šansu da se izbori, i da će se na kraju i izboriti za taj datum. Zato bih rekao da su sve druge priče koje u ovom momentu opterećuju srpsku političku scenu manje važne od te -  zaključio je Kacin.

(I. M. / Tanjug, Foto: Tanjug )