Mirkovićev džip jurio 200 na sat, pomoćnik u ostavci nije bio u vozilu

Estradni menadžer Saša Mirković, funkcioner SNS-a, povukao se sa mesta pomoćnika ministra saobraćaja. Njegov džip "mercedes" policija je zaustavila zbog neprilagođene brzine

Džip marke "mercedes" Saše Mirkovića, pomoćnika ministra zaduženog za bezbednost, presrela je juče policija zbog nedozvoljene brzine. Džip se kretao brzinom od 200 kilometara na sat, a zaustavljen je kod Jagodine. Mirković tvrdi da nije bio u vozilu.

Očevidac događaja tvrdi da je na džipu "mercedes GL" bila uključena rotacija, takozvane blinke, na koje nemaju pravo pomoćnici u ministarstvu. Kako saznajemo, u zaustavljanju džipa koji se kretao nedozvoljenom brzinom bio je uključen policijski presretač "audi" sa rotacijom.

- Džip je proleteo, a onda se bukvalno niotkud pojavio i presretač i zaustavio ga - priča očevidac.

U saobraćajnoj policiji nisu želeli da govore o slučaju sa Mirkovićevim džipom, osim da za volanom "nije bio on".

Prema nezvaničnim navodima, za volanom je bio Mirkovićev vozač, ali nije bilo moguće dobiti informacije da li je u džipu sa zatamnjenim staklima bio i državni funkcioner.

"PODNEO SAM OSTAVKU JER SAM TO OBEĆAO GRAĐANIMA"

Mirković je za "Blic" potvdio da on nije bio u automobilu.

- Nisam bio u kolima. Ako je neko brzo vozio , tražiću prvi da dobije prijavu - ističe Mirković.

Inače, funkcioner SNS-a i estradni menadžer Saša Mirković juče je podneo ostavku na mesto pomoćnika ministra saobraćaja zaduženog za puteve i bezbednost saobraćaja.

Mirković potvrđuje da je posle dva meseca službovanja podneo ostavku u resoru Milutina Mrkonjića jer je rešio da ispuni obećanje dato građanima Zaječara.

Ovakav potez najavio je u januaru, kada je zatražio da se zbog krize lokalne vlasti raspišu vanredni izbori.

- Mrkonjiću je žao, ali morao sam to da učinim - kaže Mirković, koji će se na lokalnim izborima kandidovati za gradonačelnika, i dodaje da je za njega na izborima prošle godine glasalo preko 9.000 Zaječaraca i nema pravo da im sada okrene leđa.

- Nadam se da će moji Zaječarci imati još više poverenja - naglasio je Mirković.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)