DOKAZANO: Ivica Tončev nije falsifikovao diplomu!

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je savetnik za bezbednost predsednika Vlade diplomirao na londonskom Univerzitetu "Megatrend International Expert Conzortium"

Savetnik za bezbednost premijera Ivice Dačića ima diplomu "Megatrend International Expert Conzortium" čije je sedište u Londonu, saopštila je inspekcija Ministarstva prosvete Srbije, a Ivica Tončev za Telegraf kaže da će sve optužbe protiv njega pasti u vodu.

On kaže da će vremenom svi napadi na njega biti oboreni i da će se dokazati da je čist.

- Ovo je samo jedan u nizu dokaza da sam sve pošteno radio, a biće ih sve više. Nikada u životu nisam bio u Prištini - rekao je Tončev za naš portal.

Povodom zahteva za proveru verodostojnosti stečenih diploma gospodina Ivice Tončeva, savetnika premijera u Vladi Republike Srbije, oglasilo se Ministarstvo prosvete.

U saopštenju dostavljenom navedeno je da je "na osnovu uvida u dokumentaciju do sada izvršenog nadzora, utvrđeno da gospodin Ivica Tončev u odnosu na nivoe obrazovanja i stečena zvanja poseduje diplome na osnovu kojih je zasnovao radni odnos 2008. godine u Vladi Republike Srbije, na radno mesto savetnika prvog potpredsednika Vlade".

"Gospodin Ivica Tončev poseduje diplomu "Megatrend International Expert Conzortium", čije je sedište u Londonu, za oblast Poslovna administracija, menadžment, koja je kao strana javna isprava nostrifikovana rešenjem Fakulteta za menadžment u Zaječaru i diplomu Megatrend Univerziteta, Fakulteta za menadžment u Zaječaru o završenim master akademskim studijama drugog stepena na studijskom programu diplomske akademske studije menadžmenta, čime je stekao akademski naziv diplomirani menadžer – master", stoji u saopštenju.

Iz Republičke prosvetne inspekcije, čija je, između ostalog, nadležnost provera verodostojnosti stečenih diploma, dodaju da je pregledom akata Megatrend univerziteta i dosijea zaposlenog u Vladi Republike Srbije utvrđeno da se u dokumentaciji ne nalazi diploma Građevinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, koju su objavili pojedini mediji.

(D. Zlojutro)