SRPSKI RAMBO: Ministar Bačević na odmoru ide na preživljavanje, jede biljke, ribu i puževe!

- Naravno da ne nosim hranu, jer nema potrebe. Sve što se nađe u prirodi je zdravije, a čist vazduh, šuma i reka bez mobilnih telefona ispunjavaju moju dušu - priznaje ministar prirodnih resursa

SILVESTER STALONE DA MU POZAVIDI! Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Milan Bačević kao pasionirani planinar i zaljubljenik u prirodu svoje godišnje odmore provodi daleko od očiju javnosti i prijatelja, bez mobilnog telefona, interneta i kompjutera.

Međutim, zanimljivo je da Bačević odmore provodi bukvalno preživljavajući u stilu komandosa, hraneći se isključivo plodovima koje sakupi i nađe u šumi!

Ovaj političar, čija je ćerka udata za sina predsednika države Tomislava Nikolića, bio je i u dva mandata poslanik SRS i zamenik ministra za nauku i tehnologiju do 2000. godine.

Kada mu se "isprazne baterije" zbog poslova i obaveza, on napušta sve i odlazi u šumu, a kako kaže za Telegraf, obično kao destinacije bira Homolje, Kučaj ili Goliju. Ne nosi hranu, već jede biljke, ribu koju ulovi, kao i puževe.

- Istina je, ja sam pasionirani planinar. Volim prirodu i njene plodove i najbolje se osećam u takvom okruženju, tada punim baterije za sve što mi predstoji. Tokom takvih meseci potpune slobode spremio sam i moj magistarski, a kasnije i doktorski rad - otkriva Bačević.

Ipak se spekuliše da se u vladi nalazi zbog prisnih kontakata s partijom Jedinstvena Rusija Vladimira Putina.

- Veoma sam naklonjen Rusiji, ali i ja uživam njihovu naklonost, i mislim da to Srbija može da iskoristi - poručio je Bačević.

(D. Zlojutro)