DRŽAVNI VRH O KIM: Preciznija rešenja u 8. rundi pregovora

Na sastanku u Predsedništvu Srbije uoči naredne runde dijaloga s Prištinom učestvovali su premijer Dačić, vicepremijer Vučić, potpredsednica vlade zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić, direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin i savetnik predsednika Marko Đurić

Beograd će na narednoj rundi dijaloga s Prištinom istupiti sa preciznijim rešenjima za pitanje nadležnosti zajednice srpskih opština, najavio je savetnik predsednika Nikolića Marko Ðurić posle sastanka državnog vrha Srbije.

Ðurić je rekao da papiri koji su bili u opticaju tokom prethodne dve runde pregovora nisu sadržili minimum koji bi bio prihvatljiv za Srbiju. On nije mogao da kaže da li će 2. aprila biti postignut dogovor ili će dijalog biti nastavljen.

- Kada se dođe do rešenja koje državni vrh smatra prihvatljivim, o njemu će se izjasniti i Narodna skupština - rekao je Ðurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da je pregovaračkom timu Beograda u dijalogu sa Prištinom predočen "non-pejper", koji je bio neprihvatljiv. Vulin je objasnio da se ne radi o zvaničnom dokumentu, već o pismu o namerama.

(M. S. / Tanjug)