MIHAJLOVIĆ: Bajatović nije dobro radio svoj posao

Na pitanje da li očekuje smenu ili izbacivanje iz SNS zbog "opstruiranja Južnog toka", Mihajlovićeva je rekla da je nemoguće da ona opstruira nešto za šta se zalagala kao ministar energetike

Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je večeras u "Utisku nedelje" da smatra da Dušan Bajatović, direktor "Srbijagasa", nije dobro obavljao svoj posao.

Na pitanje da li očekuje smenu ili izbacivanje iz SNS zbog "opstruiranja Južnog toka", Mihajlovićeva je rekla da je nemoguće da ona opstruira nešto za šta se zalagala kao ministar energetike.

Na konkretno pitanje da li treba smeniti Bajatovića, ona je dogovorila da on nije dobro obavljao svoj posao, što dokazuje i izveštaj revizora.

- Nikada nisam rekla da se Bajatović bavio kriminalom ili da je krao. Ja mislim da on nije dobro vodio "Srbijagas", što se odlično vidi iz izveštaja revizora - navela je ministarka energetike.

- I jedni i drugi gube dragoceno vreme oko osnovnog cilja da budemo što blize Evropi. Ta bolna spoljnopolitička tema usporava sve druge tokove. Nema racionalnosti ni optimizma bez smisla. Imamo potrebu da jedni druge ne kočimo u želji da živimo bolje - kaže Đukić Dejanović.

Ona je dodala da gaji nadu da će Srbija uspeti da napravi "korak dalje u dijalogu", ali i datum za pregovore.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)