ODLUKA U PONEDELJAK: Završene konsultacije Nikolića, Dačića i Vučića

Državni vrh pokušava da nađe rešenje kako bi pred javnost i međunarodnu zajednicu izašao s jedinstvenim stavom oko južne srpske pokrajine, novi sastanak u ponedeljak

Predsednik Tomislav Nikolić, premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić održali su sastanak povodom pregovora sa Prištinom, a odlučeno je da se do konačne odluke o ponudi Brisela sastanu i u Ponedeljak, saznaje Telegraf.rs.

Kako saznaje naš portal državni vrh je odlučio da se pre donošenja konačne odluke o ponudi EU iz Brisela i obraćanju naciji sastane još jednom, u ponedeljak u zgradi Predsedništva kako bi doneli jedinstven stav.

Kako su javili beogradski mediji, sastanak Nikolića i Vučića počeo je oko 13 časova, a nakon sednice Vlade Srbije, na kojoj je odlučeno da u 10 opština na Kosovu i Metohiji budu formirani privremeni organi, sastanku se pridružio i Dačić.

Oko 17:10 Dačić i Vučić su napustili zgradu Predsedništva, ali nisu davali izjave medijima.

Ranije danas savetnik predsednika Marko Đurić rekao je da će državni vrh konačan stav o ponudi iz Brisela doneti na osnovu detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta u drugom slučaju.

(Telegraf.rs)