PAJTIĆ: Kakav separatizam, kakvi bakrači?

- Ja molim boga da sutra u Novom Sadu (na mitingu) ne strada nijedan prozor, da ne bude incidenata - rekao je Pajtić, i odbacio mogućnost organizovanja "kontramitinga"

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je na delu pokušaj "gašenja" autonomije Vojvodine.

- Optužbe vlasti za separatizam su besmislene. Da li treba da pristanemo na to da nam se ukida nadležnost po nadležnost i da se tako polako ugasi i autonomija Vojvodine? Mi na to nećemo pristati - rekao je Pajtić u emisiji "Jedan na jedan" "Radio-televizije Vojvodine".

On je ocenio da je, nakon što je Vlada Vojvodine donela Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, usledila "strašna kampanja i poziv na linč" protiv pokrajinskih vlasti, uz "besmislene" optužbe za separatizam.

- Kakav separatizam, kakvi bakrači! U Vojvodini nikada nije bilo separatizma, niti će ga ikada biti. Republičke vlasti izmišljaju neprijatelja kako bi prikrili rezultate pregovora o Kosovu - kazao je Pajtić, i dodao da se iz istih razloga sutra u Novom Sadu organizuje miting "Stop razbijanju Srbije", koji je uperen protiv vlasti u Vojvodini.

On je rekao da je apsurdno da vladajuće stranke u zemlji organizuju miting protiv pokrajinskih vlasti, umesto da rešavaju probleme, i ocenio da je cilj zapravo da se pokrajinska vlast sruši po svaku cenu i "upodobi" sa republičkom.

( Telegraf.rs / Tanjug)