DAČIĆ: Svanuće 17. april, ne idem na pregovore

Premijer Srbije kaže da 16. april, kada Ketrin Ešton i Evropska komisija podnose izveštaj za Savet ministara EU, koji odlučuje da li će preporučiti određivanje datuma za Srbiju, nije "dan D"

Premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija traži poboljšanje dogovora sa Prištinom u nekim ključnim oblastima i da će se o tome razgovarati narednih dana, kao i da je poseta Ketrin Ešton regionu 17. aprila ranije najavljena, ali da sada za nju još nema zvaničnih potvrda.

Dačić je naveo da je poznat zaključak Vlade o ponudi iznetoj u Briselu i da tu nema ništa novo, da nema nikakvih skrivenih poruka, niti pregovora.

- Sa nama, a naročito sa mnom, lako je razgovarati i ja uvek kažem šta hoću - rekao je Dačić.

On je dodao da je cilj Srbije da dođe do sporazuma, do dogovora. Prema njegovim rečima, to nije nikakav dogovor o međusobnom priznanju, normalizaciji odnosa sa Kosovom, to je dogovor o zajednici srpskih opština.

Dačić kaže da 16. april, kada i Eštonova i Evropska komisija podnose izveštaj za Savet ministara EU, koji 22. aprila odlučuje da li će preporučiti određivanje datuma za Srbiju, nije "dan D".

- Neće se tada srušiti svi naši snovi o evropskim integracijama, niti o Kosovu i Metohiji. Svanuće i 17. april - rekao je Dačić.

Upitan da li će ići na novu rundu pregovora 15. ili 16. aprila u Brisel, Dačić je odgovorio negativno.

"Srbija rešena da istraje u borbi protiv korupcije"

Sve što Srbija radi u tom pravcu, sprovođenje nacionalne strategije borbe protiv korupcije i protiv organizovanog kriminala kontinuirano se prati kako na nacionalnom nivou, tako i na nivou EU, dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)