Rašković Ivić: Rešenje u Vojvodini su vanredni izbori!

- Jedini izlaz iz situacije u kojoj smo se našli leži u izborima i dubokim promenama koje bi nakon tih izbora usledile - kaže funkcionerka DSS Sanda Rašković - Ivić

Funkcionerka Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da su naredni pokrajinski izbori jedini izlaz za situaciju u Vojvodini.

- Jedini izlaz iz situacije u kojoj smo se našli leži u izborima i dubokim promenama, koje bi nakon tih izbora usledile. Svako opiranje izborima vodi daljem izazivanju sukoba i secesiji Vojvodine - kazala je Sanda Rašković Ivić.

Ona je istakla da je pokrajnski premijer Bojan Pajtić pokazao "autokratičnost svog režima" tako što je "nepristojno odgovorio" građanima koji su juče zatražili njegovu smenu.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je povodom juče održanog mitinga "Stop razbijanju Srbije" u Novom Sadu izjavio da pokrajinske vlasti neće dozvoliti nikakve "ulične prevrate".

Sanda Rašković Ivić istakla je i da je u Vojvodini trenutno "nakaradni sistem", pošto, kao je ocenila, "Pajtić kontroliše oko dve trećine parlamenta sa 10 odsto podrške građana Vojvodine".

(D. Z. / Beta)