NIKOLIĆ: Srbija želi da pomogne BiH

Predsednik Srbije je, posle razgovora s članovima predsedništva BiH, rekao da je saslušao sve primedbe iz Sarajeva koje su najčešće dolazile zbog njegovih tumačenja određenih događaja iz prošlosti, i dodao da više neće biti nerazumevanja između dve države

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija želi samo da pomogne, a nikako da odmogne Bosni i Hercegovini i da će uvek biti tu "kad i ako zatreba".

Nikolić je posle razgovora s članovima predsedništva BiH u Palati Srbija u Beogradu rekao da je saslušao sve primedbe iz Sarajeva koje su najčešće dolazile zbog njegovih tumačenja određenih događaja iz prošlosti, i dodao da više neće biti nerazumevanja između dve države.

- Srbija želi BiH sve najbolje, najbolji mogući razvoj, stabilnost i čvrstinu. Srbija želi da pomogne, nikako da odmogne - rekao je Nikolić, i dodao da je dogovorena njegova poseta Sarajevu, a da će pre toga uslediti trilateralni sastanak u Turskoj.

Nikolić je obećao da će dve države rešiti sve preostale probleme, uključujući tu i pitanje granice. On je naveo da Srbija i BiH, kao i druge države članice bivše Jugoslavije treba da imaju zajednički nastup na stranim tržištima, jer ih tako bolje prepoznaju.

- Svi građani BiH su mi podjednako važni. Naravno da ja kao predsednik Srbije brinem za Republiku Srpsku, kao što i predstavnici drugih naroda brinu o svojim. Tu nema ničeg lošeg - rekao je Nikolić, i dodao da je rat završen pre 18 godina.

On je podsetio da Srbija i BiH imaju trgovinsku razmenu od 1,2 milijarde evra, što je, kako je ocenio, respektabilno i u evropskim okvirima.

Radmanović je podsetio da BiH nije priznala nezavisnost Kosova i rakao da veruje da je to stav većine naroda u toj državi. On je rekao da će posle današnjeg sastanka biti sve manje nesporazuma u odnosima i izrazio zadovoljštvo što je poseta organizovana na Dan vojske Srbije.

Kako je najavljeno, delegacija BiH sastaće se danas i sa premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom skupštine Nebojšom Stefanovićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)