Aleksandar Vulin podnosi ostavku (VIDEO)

- Danas pred Srbijom i narodom, a sutra pred Vladom, prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i premijerom Ivicom Dačićem, moram da ponesem ostavku na mesto direktora Kancelarije za KiM - poručio je Vulin

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je u emisiji "Upitnik" da podnosi ostavku.

- Danas pred Srbijom i narodom, a sutra pred Vladom, pred prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i pred premijerom Ivicom Dačićemmoram da ponesem ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju - rekao je Vulin.

Vulin je naveo da će pismenu ostavku podneti sutra.

- Aleksandar Vučić je danas izjavio da ću biti deo tima koji će voditi zemlju. Nisam mu rekao ni da ni ne. Ipak, moraću da ga razočaram, jer ću reći ne - rekao je Vulin.

On je istakao da je u Briselu bio protiv sporazuma koji su parafirali Beograd i Priština.

- Dok nije došao Aleksandar Vučić u naš tim, ovo se nije prelomilo. On je preuzeo najveću odgovornost na sebe, jer voli Srbiju - naglasio je Vulin.

- Nije logično da ako se zalažete za nešto, a to ne prođe, kažete: "Nema veze nije prošlo" - naveo je Vulin, i dodao da ostavku podnosi iz dva razloga.

- Dao sam reč Srbima sa Kosova da će sporazum biti drugačiji i da ću uspeti da napravim ono što je možda nemoguće - rekao je Vulin, i dodao da u potpunosti podržava zahtev Srba sa Kosova da se raspiše referendum o sporazumu Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)