NIKOLIĆ: Kosovo nikad neće biti država

- EU će reći da, ako priznamo Kosovo, naša će deca imati mnogo bolju budućnost. Ali mi to ne možemo uraditi - rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za izraelski list "Džeruzalem post" da Kosovo i Metohija nikada neće biti država, jer to ne može postati bez saglasnosti Srbije.

- Znamo da će Srbija biti izložena užasnom pritisku da prizna (Kosovo), ali mi to nikada nećemo uraditi i bez saglasnosti Srbije, Kosovo neće biti država - naglasio je Nikolić u intervjuu datom uoči nedavne posete Izraelu, koji je danas u potpunosti objavljen.

On je dodao da je taj pritisak "ekonomske prirode".

- Naravno, EU će reći da, ako priznamo Kosovo, naša će deca imati mnogo bolju budućnost. Ali mi to ne možemo uraditi. Ne radi se o nacionalizmu, ne radi se o mržnji. Radi se o ljubavi - ljubavi za naš sopstveni narod, za našu zemlju - istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao da se sada ne vodi rat, da se pregovara i da je on napisao pismo raznim zemljama da objasni da pregovori ne predstavljaju priznanje nezavisnosti Kosova.

(Telegraf.rs / Tanjug)