ČANAK: Nisam cinkario Slobu za DB!

- Pozivam vas da opomenete „Kurir“ i svojim autoritetom i uticajem zaustavite ovo bestijalno divljanje lažima, etiketiranje političkih protivnika i svih drugih koji se nađu na udaru „tabloida“ poput „Kurira“ - piše u pismu lidera LSV Savetu za štampu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je danas žalbu Savetu za štampu povodom pisanja dnevnog lista "Kurir" da je bio špijun Slobodana Miloševića. U nastavku možete pročitati kompletan tekst otvorenog pisma:

Poštovani,

U nedelju 12. maja, navodne novine "Kurir" su objavile da sam ja bio saradnik Državne bezbednosti Slobodana Miloševića, ističući pritom da sam „zavrbovan“ zbog toga što mi je brat „alkoholičar i kockar“, a sve se to saznalo na nekoj večeri pre desetak godina.

Kad god se dešava nešto oko Kosova, akcenat se momentalno prebacuje na Vojvodinu. Naviknut da to glasilo na moj račun iznosi bestijalne laži ili vodi naručene kampanje, već neko vreme ni ne odgovoram na njihove izmišljotine.

Pozivam vas da opomenete „Kurir“ i svojim autoritetom i uticajem zaustavite ovo bestijalno divljanje lažima, etiketiranje političkih protivnika i svih drugih koji se nađu na udaru „tabloida“ poput „Kurira“, jer nas rečnik i mržnja koji promovišu korak po korak iz dana u dan brutalno vraćaju u devedesete ili čak tridesete godine prošlog veka.

Tih devedesetih godina sam od Miloševićevih propagandista zaradio etikete izdajnika, stranog plaćenika i slično, jer sam vodio antiratne demonstracije i zalagao se za očuvanje vojvođanskih specifičnosti, suprotstavljao progonu manjina i tražio vraćanje vojvođanske autonomije.

Tih devedesetih godina, kada su Miloševićevi politički protivnici rizikovali glave, ja sam se protiv njega borio, hapšen sam nebrojeno puta, prisilno mobilisan i poslat na front, a bio sam i jedan od retkih koji nikada nije seo na Miloševićev kanabe. Ponosan sam na to što sam bio i jedan od onih koji su Miloševića poslali u Hag, verujući da je to jedini put da se zaustavi svakovrsno propadanje ove zemlje.

Ne znam gde su u to doba bili urednici „Kurira“, ali po načinu rada, očito su u to vreme izvršavali zadatke ili učili zanat upravo kod Miloševićevih propagandista.

Očekujem vašu najoštriju reakciju i što hitniji odgovor.

S poštovanjem,

Nenad Čanak, Predsednik  Lige socijaldemokrata Vojvodine

(Telegraf.rs/ LSV)