NIKOLIĆ: Ponosim se Vojvodinom i onim što Srbija u njoj ima

- Devedeset godina postojanja jedne institucije, na ovim prostorima punim izazova, zaista mnogo govori o njenom kvalitetu i njenoj važnosti. Govori i o nama - rekao je predsednik Srbije na svečanosti povodom obeležavanja 90 godina od osnivanja Novosadskog sajma

Svečana akademija povodom obeležavanja 90 godina od osnivanja Novosadskog sajma održana je u Master centru sajma, a svečanosti je prisustvovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Primajući zlatnu plaketu Novosadskog sajma, Nikolić je domaćinima čestitao veliki jubilej i poželeo uspešan 80. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će sutra biti otvoren.

- Domaćinima čestitam devedesetu godišnjicu Novosadskog sajma, na devedeset prvu godišnjicu da dolazimo sa sastanka na kome se vode pregovori o priključenju Srbije Evropskoj uniji - poručio je predsednik Nikolić.

Nikolić je poručio da ga taj značajan datum čini da se ponosi Vojvodinom i onim što Srbija u njoj ima.

- Istorijat i tradicija daju nam podršku za budućnost da budemo uspešni i u narednih 90 godina - rekao je Lukač na svečanoj akademiji dodajući da će sajam biti poluga razvoja Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)