Vučić: Nulta tolerancija države prema kriminalu i korupciji

- Kao što građani danas mogu da vide, država Srbija je moderna i uređena država i ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji - istakao je Vučić, navodeći da će svi odgovorni za to odgovarati i da je ovo tek početak

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom akcije hapšenja zbog zloupotreba u "Galenici" da je država pokazala da ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji.

On je za RTS izjavio da je tužilački predmet zatvoren i da je među privedenima i bivši generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjanović.

- Ovde je reč o načinu koji pokazuje kako je Srbija pljačkana u prethodnim godinama i decenijama - naveo je Vučić i dodao da očekuje da svi odgovorni za zloupotrebe i mahinacije u toj kompaniji ogdovaraju.

Vicepremijer je Vučić očekuje da do kraja godine budu završene istrage o 24 sporne privatizacije i da "svima postane jasno da se kriminal ne isplati".

- Kao što građani danas mogu da vide država Srbija je moderna i uređena država i ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji - istakao je Vučić navodeći da će svi odgovorni za to odgovarati i da je ovo tek početak.

On je ocenio i da je kroz slučaj Galenike na najbolji način pokazano kako je Srbija pljačkana u prethodnim godinama i decenijma, ali da je država našla način da reaguje iako je bilo mnogo sumnji.

On je naveo i primer kupovine livenih skulptura za potrebe fabrike po 20 puta većim cenama.

- Bilo je mnogo sumnji u to da li će država reagovati. Kada smo govorili da hoće, oni su govorili, a kada, to ne želite, to izbegavate. Kao što ste videli Srbija je moderna, uređena zemlja. Država Srbija reaguje i ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji -  ponovio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)