Dačić degustirao pršutu u Novom Sadu (FOTO)

- Poljoprivreda je velika šansa Srbije, jer je naša zemlja zelena bašta Evrope i to moramo iskoristiti za razvoj poljoprivrede, jer razvojem te grane razvićemo celu privredu - poručio je premijer na otvaranju međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić otvorio je u "Master centru" Novosadskog sajma, 80. međunarodni poljoprivredni sajam. On je danas, među prvima, obišao štandove preko 1.600 izlagača iz 50 zemalja sveta.

- Poljoprivreda, tradicionalno, svojim proizvodima ispunjava potrebe domaćeg stanovništva za osnovnim životnim namirnicama, ali problem je velika zavisnost od vremenskih uslova - poručio je Dačić, nakon što se uverio u kvalitet srpskih proizvoda.

Dačić je, nakon obilaska, zaključio da Srbija ima šansu da postane gigant u oblasti poljoprivrede.

- Poljoprivreda je velika šansa Srbije, jer je naša zemlja zelena bašta Evrope i to moramo iskoristiti za razvoj poljoprivrede, jer razvojem te grane razvićemo celu privredu - uveren je premijer.

On je najavio da je u toku izrada Strategije razvoja poljoprivrede u Srbiji 2014. do 2024, koja će biti završena do kraja ove godine, a biće usklađena sa standardima Evropske unije.

(Telegraf.rs / Izvor: "Blic")