Usvojena Deklaracija o Vojvodini

Od 99 poslanika, koliko ih je bilo na sednici Skupštini Vojvodine, za Deklaraciju je glasalo 75, protiv je bio 21 poslanik, dok troje nije glasalo

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Za je glasalo 75 poslanika vladajuće koalicije, a protiv je bilo 21 iz redova SNS, SRS i DSS. Od prisutnih 99, troje nije glasalo, a skupština ima ukupno 120 poslanika.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić rekao je ranije danas da Vojvodina "neće ćutati" i da će nastaviti da insistira na poštovanju svojih ustavnih i zakonskih prava.

- Čim podignemo glas i zatražimo da se poštuju naša ustavna i zakonska prava, odmah se digne takva galama s ciljem da nas ućutkaju... Ali oni koji misle da će Vojvodina da ćuti, jako greše - rekao je Pajtić na sednici Skupštine Vojvodine tokom rasprave o Predlogu deklaracije.

Prethodno su poslanici SNS i SPS predali danas Vladi Vojvodine oko 160.000 potpisa kojima traže ostavku predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića i raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora. Oni su tražili i skidanje rasprave o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine sa dnevnog reda sednice Skupštine Vojvodine.

Poslanici vladajuće koalicije na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine, tokom rasprave o Predlogu deklaracije, najavili su da će glasati za nju, a opozicioni poslanici da će biti protiv.

(Telegraf.rs / FoNet)